България отбелязва Националния си празник - 3 март и 146-ата годишнина от Освобождението.

...
България отбелязва Националния си празник - 3 март и 146-ата годишнина от Освобождението.
Коментари Харесай

Отбелязваме националния празник 3 март

България отбелязва Националния си празник - 3 март и 146-ата годишнина от Освобождението. По този мотив на всички места в страната се провеждат публични тържества и празнувания.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще взе участие в тържествата за 3 март на Паметника на свободата на връх Свети Никола. Желязков ще участва на благодарствения молебен в храм-паметника " Рождество Христово " в град Шипка. Ритуалът ще отслужи Старозагорския митрополит Киприан и ще стартира в 9:30 ч.



В 11:00 часа пред Паметника на Незнайния войник в София ще се проведе военният обред по издигане на националното знаме. На церемонията ще присъства министър-председателят Николай Денков.

Тържественото отбелязване на Националния празник и 146 години от Освобождението на страната на връх Свети Никола ще стартира в 11:30 ч. Председателят на Народното събрание ще произнесе слово пред Паметника на свободата.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова също ще вземат участие в тържественото отбелязване на Националния празник. На връх Свети Никола Радев ще отдаде респект пред паметта на българските опълченци и воини, починали за свободата на България и ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска. В 11:50 часа президентът ще произнесе слово.

От 18:30 часа на площад " Народно заседание " в София ще се проведе тържествената заря-проверка по мотив Националния празник на България. Президентът Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска. В 18:40 часа президентът ще произнесе слово. В церемонията ще вземат участие още вицепрезидентът Илияна Йотова и министър председателят Николай Денков. Националната работа за защита вкарва ограничения за сигурност в София. Тържествената заря-проверка ще бъде излъчена онлайн по Българската национална телевизия.

По-късно президентът ще бъде хазаин на традиционния официален прием по случай Националния празник в Централния боен клуб в София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР